Assalamualaikum and Have a nice day... ^_^
~~~~~~~~~Rrrrrroottttttttiiiiiiiiiiiiiiiiii~~~~~~~~
Aii dah macam iklan roti kt tv je.. hehe PRU punya pasal umah penuh dgn roti. Adik kuar je dapat roti percuma. Bagus betul. Sebabkan banyak sgt roti kt umah ni. ak pun ape lagi. free time. PUDING ROTI KISMIS LAICI. Resepi asal kosong je tapi seperti biasa kita ubah jadi sedap.
Puding Roti Kismis |
Bertukar jadi Puding Roti Kismis Laici ~ade laici dalam tu, nmpk x??~ xnmpk dh masuk perut ak la tu.. haha |
Orait now time for freetime.. ish ak ni. dah mmg ko tgh free xyah cakap byk la. Kite nak buat cepat ni. Cepat la tunjukkan cara-caranya. Ok-ok don't marah-marah ye. Zass LLllllaaaayyyaaaannnn,
Cara-caranya:
1. Ok Tuan2/Puan2/Makcik2/Nenek2/Mak2/Ibu2/Ayah2 opss dah la tu. teruskan amek loyang yang berukuran ??? jap ea ak amek pita pengukur, ok berukuran lilitan 32 inch. dah?
2. Then koyakkan kecik2 isi buah LAICI (buah je tau - 1 TIN) dan ROTI (450GM).
3. Lepas tu amek cawan, sukat 2 CAWAN AIR + 2 SUDU MAKAN TEPUNG JAGUNG + 1/2 CAWAN GULA HALUS dan kacau.
4. Then amek mangkuk lain, masukkan sukatan diatas + 1 TIN SUSU CAIR + 2 BIJI TELUR YANG DAH DIPUKUL.
5. Last sebelum kite bakor die, campurkan semua campuran diatas ke dalam loyang yang ade LAICI dan ROTI. Kacau2. Ratakan tabur KISMIS. Siap! ok tunggu 1 jam baru kite bakor die. Done!!!! senangkan.. simple je.
Yang xbestnya banyaknya mangkuk, cawan aku guna. Nasib la sape yg kena basuh nnt. hahaha ak suka masak je, xsuka basuh. NASIB LA SINGKI MANGSA AKU!! Penuh ^_^ ok jom tido sejam..
~~~Selepas 1 Jam~~~
Panaskan Oven 180 CELCIUS, dan masukkan PUDING ROTI KISMIS LAICI, kite bakor die selama 1 jam dgn suhu 180 k.
SIAP2..sejuk, potong dan makan.
Huh xsempat ak nak tangkap gambar dah tinggal suku.. dasat2 la korunk makan..
***SIAP***
Gambar yang sempat ditangkap sebelum dirembat jugak.. lalala |
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Vielen Dank
Arigato Gozaimasu
Thank You
Terima Kasih
~ What Ever You Do, Do It Well ~
Post a Comment